Germanii, criticaţi de adversara Simonei: “Probabil era diferit dacă eram născută în altă ţară”

  • Tenis, WTA Doha: Simona Halep – Julia Goerges (joi, 17:30, Digi Sport 1)

  • Fotbal, Europa League, șaisprezecimi, joi: Lazio – Sevilla (19:55, Digi Sport 1) și Malmo – Chelsea (22:00, Digi Sport 1)

Simona Halep LIVE VIDEO Doha | Julia Goerges este adversara Simonei Halep în sferturile de la Doha, partida urmând a fi transmisă în direct de Digi Sport 1, în jurul orei 17:30. Germanca e extrem de dezamăgită de modul în care e promovat tenisul în ţara sa natală.

Într-o ţară care a dat lumii doi dintre cei mai mari jucători din istorie – Boris Becker şi Steffi Graf – te-ai aştepta ca “sportul alb” să ocupe un loc de cinste. În ultimii ani, însă, doar Kerber şi Zverev au ţinut capul de afiş, astfel că, uşor-uşor, interesul pentru tenis pare să se fi pierdut. Cel puţin asta lasă de înţeles Georges, care consideră că fotbalul e mult mai promovat decât disciplina pe care o practică ea.

Pot să merg fără să mă recunoască cineva pe stradă, în Germania. Asta din cauza unui sport, numit fotbal. Îmi place şi mie fotbalul, dar cred că aduce mari deservicii tenisului, mai ales în Europa. Fotbalul este peste tot la TV, puţini mai vorbesc de tenis. Noi ne facem treaba cât putem de bine, dar nu ni se acordă atât de multă atenţie“, declara germanca luna trecută, pentru nzherald.co.nz.

Halep – Goerges LIVE VIDEO | Ar fi fost celebră în altă ţară

Născută în Bad Oldesloe, Goerges e celebră printre locuitorii orăşelului, dar în marile metropole din Germania trece neobservată. O situaţie atipică, având în vedere că în 2018 a ajuns printre cele mai bune 10 jucătoare ale lumii.

În oraşul meu natal lumea mă ştie. Dar cam atât. E plăcut totuşi să pot merge liniştită pe stradă şi să nu fiu recunoscută. Probabil că ar fi fost diferit dacă eram născută în altă ţară“, a mai spus Goerges.

2-1 este scorul întâlnirilor directe Halep – Goerges. Singura victorie a nemţoaicei a venit în 2009, înainte de “explozia” campioanei noastre.

Halep – Goerges se joacă astăzi, în jurul orei 17:30m pe Digi Sport 1. Partida va putea fi urmărită în format LIVE VIDEO şi TEXT pe digisport.ro de către abonaţii RCS&RDS.

Etichete: simona halep , halep , tenis doha , halep goerges

Sursa articol digisport.ro