“Este ceea ce am învățat la Ajax!” Strategia lui Gică Hagi, lăudată de olandezul transferat de Viitorul

  • Fotbal, Ligue 1, duminică: Olympique Marseille – AS Monaco (Digi Sport 2, 22:00)

  • La Liga, duminică, Digi Sport 1: Barcelona – Eibar (19:30) şi Betis – Real Madrid (21:45)

Viitorul l-a transferat în această iarnă pe olandezul Bas Kuipers, de la ADO Den Haag. Jucătorul poate evolua atât în flancul stâng cât și în centrul apărării a strâns 509 minute, timp în care nu a marcat și nu a oferit nicio pasă decisivă.

Format la celebra academie a lui Ajax, Bas Kuipers a evoluat pentru toate grupele de copii și juniori ale lăncierilor dar și pentru echipa a doua a clubului din Amsterdam. Înainte de a semna cu formația lui Gică Hagi, fundașul de 24 de ani a mai trecut pe la Excelsior și ADO Den Haag.

Bas Kuipers e convins că nu va avea probleme de adaptare la Viitorul, stilul lui Gică Hagi fiind asemănător cu cel de la Ajax.

Filozofia clubului este aproape identică cu ceea ce am învățat la Ajax, un joc de construcție, un fotbal frumos. Am văzut meciurile pe care le-au jucat cu Vitesse, în Europa League, știam ceva despre stilul echipei. Despre fotbalul românesc nu aveam prea multe cunoștințe. Sigur, știam despre foștii mari jucători români de la Ajax, Chivu, Lobonț, Mitea și, normal, Ogăraru“, a spus Bas Kuipers pentru Gazetă. 

Afirmațiile lui Bas Kuipers nu sunt surprinzătoare, în contextul în care Gică Hagi a recunoscut că modelul său în fotbal este Johan Cruyff, fostul mare jucător al celor de la Ajax.

Viitorul a anunțat pe site-ul oficial transferul lui Bas Kuipers

“FC Viitorul l-a transferat pe jucătorul olandez Bas Kuipers, care a semnat un contract valabil pentru 2 ani și 6 luni cu formația constănțeană. Bas Kuipers are 24 de ani, 1.80m, evoluează pe postul de fundaș stânga și ultima oară a fost legitimat la formația olandeză Ado Den Haag. Format și crescut de Ajax Amsterdam, Ben Kuipers a evoluat și pentru naționalele U17, U20 și U21 ale Olandei. FC Viitorul îi urează bun venit și cât mai multe realizări în tricoul negru-albastru” este comunicatul publicat pe site-ul oficial al Viitorului.

Etichete: gica hagi , ajax , bas kuipers

Sursa articol digisport.ro